FAQ

Întrebări frecvente

În cazul membranelor hidroizolatoare la rola, există multe îmbinări / lipituri între randuri-atat pe lungime cat si pe latime, care pot ceda, ceea ce poate reprezenta o vulnerabilitate prin care poate patrunde apa. Utilizand Cauciucul Lichid, se obține o hidroizolatie uniforma, fara urme, imbinari sau lipituri, caracterizată prin elasticitate ridicată și rezistență mecanică. Aplicand Cauciucul Lichid de culoare alba, temperaturile de vară, din camerele hidroizolate, scad datorită indicelui de reflexie solară ridicat al acestui tip de membrană. Acest lucru duce la economii semnificative de energie electrică pentru răcire.

Cauciucul Lichid se aplică ușor și rapid cu ajutorul unei pensule, perii sau trafalet, în mai multe straturi.

La aplicarea Akroflex, panza de poliester este utilizata pe intreaga suprafața tratată (cu excepția cazului în care se aplică pe metal, unde materialul textil / armătura se aplică numai pe îmbinările din tablă sau pe găuri). În timp ce cu Akroflex NEO armătura se aplică numai pe colțuri,imbinari sau fisuri mai late de 1 mm. În plus, Akroflex se aplică atunci când temperatura ambiantă este peste 15℃, ceea ce înseamnă că produsul este potrivit pentru a se putea aplica în lunile mai-septembrie inclusiv. În timp ce Akroflex NEO se poate aplica la temperaturi mai scăzute, dar nu mai mici de 10℃.

Există mulți factori care influenteaza durata de viata a unei hidroizolații realizate cu Cauciuc Lichid. Principalul lucru este să respectați tehnologia aplicării, consumul si umiditatea suportului / betonului, etc. Dacă acestea sunt respectate, membrana hidroizolatoare va dura cu ușurință mai mult de 10 ani. Este recomandat ca după 10-15 ani, pe hidroizolatia efectuata cu Cauciuc Lichid să se aplice un nou strat (consum 300-400 g / mp) pentru a reîmprospăta și a renova structura acesteia.

Ce înseamnă că produsul este pe bază de apă – aceasta înseamnă că, dacă este necesar, produsul poate fi diluat cu apă, dar acest lucru nu înseamnă că produsul Akroflex poate fi aplicat pe un suport / beton umed. Umiditatea maximă admisă a suportului (beton) nu trebuie să depășească 5%. În acest scop, este de dorit să folosiți un hidrometru, deoarece foarte des suportul pare uscat, dar in adâncime poate avea o umiditate de 20-30%, ceea ce va duce la deteriorarea / detașarea viitoarei hidroizolații în timp.

Indiferent de tipul hidroizolatiei (role de bitum, PVC, TPO sau Cauciuc Lichid) dacă veți acoperii suportul cu umiditate mai mare de 5%, probabilitatea ca membrana să faca bule, sa se taie sau sa se desprinda este foarte mare. Acest lucru poate să nu apară imediat, dar după câteva luni din cauza temperaturii ambiante ridicate, a evaporării umezelii din suport hidrizolatia sa fie deteriorata.

Cea mai buna perioada pentru aplicarea hidroizolatiilor (membrane bituminoase, PVC, TPO sau Cauciuc Lichid) în latitudinile noastre este din Iunie până în Septembrie inclusiv. De ce? În această perioadă de timp ploile sunt rare, ziua este lungă, cu temperaturi ridicate de peste 25℃, ceea ce permite chiar și atunci când umezeala pătrunde în beton, se usucă în aprozimativ 3 zile. În timp ce în restul anului (Octombrie-Mai inclusiv) ploile sunt frecvente, temperaturile ambiante sunt scăzute și evaporarea corespunzătoare (uscarea) betonului este aproape imposibilă în mod natural.

Vara, hidroizolatia este potrivit pentru a fi aplicată dimineața de la 7 la 11 și seara după ora 17, în funcție de temperatura ambiantă. În timp ce primăvara și toamna sunt opuse: se aplică de la 10 la 14, în funcție de temperatura ambiantă.

Doar pe cauciucul lichid Akroflex se poate lipi DIRECT ceramica. Pe Akroflex NEO sau Akroflex 2K PU-T, este de asemenea posibil, dar înainte de aceasta trebuie aplicat un strat de AKroflex pe ele, care va acționa ca o legătură între Akroflex NEO sau Akroflex 2K PU-T și adezivul ceramic.

Da. Mai întâi curățați metalul de rugina (nu neaparat pana la luciul metalului), mușchi sau cenușă. Recomandăm spălarea cu apă (jet de înaltă presiune). Apoi lăsați metalul să se usuce. Utilizați Cauciuc Lichid Akroflex, aplicat în 2-3 straturi la intervale de câteva ore. Este necesar să aplicati o panza de poliester / armătură între straturile de Akroflex, pe zonele cu îmbinări / găuri in metal. Pentru protecție împotriva coroziunii, puteți utiliza culoarea ROȘU a Akroflex care are aditivi anticorozivi speciali pentru a proteja metalul.

Un factor foarte important pentru durata de viață a unei membrane lichide pentru hidrolizolatii este pregătirea corectă a suprafetei/suportului. Este de dorit să fie fix, curat și complet uscat (umiditatea este redusă la minimum). Structura acoperișului trebuie să aibă o pantă adecvată față de sistemele de drenaj (pâlnii, jgheaburi) pentru ca apa sa se scurga.

Datorită elasticității sale ridicate, acesta este un material care rămâne elastic chiar și la temperaturi scăzute, care nu se crapa sau se rupe în timpul iernii. S-a dovedit că materialul funcționează in parametrii la temperaturi cuprinse între -25 ℃ și +90 ℃ fără a compromite integritatea hidroizolației.

Da. Cauciucul Lichid Akroflex, Akroflex NEO și Akvabit 2 sunt potrivite pentru hidroizolarea suprafețelor orizontale și verticale.

Produsele din seria „Cauciuc Lichid” sunt materiale „faceți-le singuri”, astfel încât oricine are cunoștințe tehnice minime și respectă instrucțiunile de aplicare ar putea să-și hidroizoleze propriul acoperiș sau terasă cu o perie, o pensula sau un trafalet. Cu toate acestea, compania noastră vă poate oferi contacte ale aplicatorilor (echipelor) agreati din diferite judete pentru efectuatea hidroizolatiior cu Cauciucului Lichid pe acoperișul dvs., oferindu-va garanție pentru lucrarea efectuată.